Over ons

Sterk in werk

Werk, een begrip wat we allemaal kennen. Werk draagt bij aan onze mate van zelfstandigheid, eigenwaarde, emancipatie en geeft bovenal voldoening. Werk is er in allerlei soorten en maten, net zoals mensen.

In ons werkveld als ergotherapeut en fysiotherapeut werden we vaak geconfronteerd met mensen die vastliepen in werk. Dit bijvoorbeeld na ziekte of trauma, maar ook door een verkeerde werkplek. “Dat is op te lossen”! Dachten wij, want een oplossing hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. We besloten wat dieper de re-integratie in te duiken en kwamen er achter dat er nog veel te winnen is, wanneer goede begeleiding ontbreekt. Denk hierbij aan onderwerpen zoals ergonomie, werkhouding of belasting en belastbaarheid. De vertaling van de theorie naar de praktijk blijkt daarin een groot punt van aandacht.

Na ons onderzoek naar de invloed van een goed begeleidingstraject bij verzuim, was er genoeg redenen om te beginnen met Argo@Work. Vanuit onze rol als ergotherapeut en fysiotherapeut zijn we heel goed in staat om te kijken naar de mogelijkheden en leggen we de focus op wat er nog wél kan. Onze kracht ligt in het praktisch maken van theoretische kaders. Praktisch op de werkvloer voor zowel werkgever als werknemer.

Wij streven ernaar om de missing link tussen werknemer, bedrijfsarts en werkgever te zijn en zo te ondersteunen bij re-integratie en verzuimpreventie. Op basis van ervaring, kennis en kunde kunnen wij een helpende hand bieden, daar waar die het meest nodig is. Dit met als doel een goede, zorgvuldige en duurzame terugkeer naar de werkvloer.

Ben je benieuwd wat wij voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen klik dan hier voor meer informatie over onze verschillende diensten. Heb je liever persoonlijk contact? Ook geen probleem, klik dan hier voor het contact formulier en dan staan we je zo spoedig mogelijk te woord.

Onze Specialisten

Stephan van de Ven

ergotherapeutisch re-integratiecoach

‘Door kritisch naar een werkplek te kijken en aanpassingen te doen, daar waar nodig, kunnen klachten worden verminderd of zelfs voorkomen. Een kleine moeite met groot resultaat

Wilt u meer weten of een vrijblijvende afspraak inplannen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Partners