Streven naar duurzame inzetbaarheid

Ik ben werkgever

Voorkomen is beter dan genezen

Langdurige uitval in het arbeidsproces is voor zowel werknemer, als werkgever een lastige situatie. Een proces waarbij zowel werkgever als werknemer hun inzet moeten tonen. Als werkgever wilt u zorg dragen voor een duurzame oplossing. Dit kan veel vragen, aandacht en regelwerk met zich meebrengen. Samen gaan jullie op zoek naar passend werk en een goede opbouw.

Argo@Work kan u hierbij begeleiden en ontzorgen. Onze deskundigen op het gebied van arbeid en re-integratie bieden u een ondersteunende rol. Zo denken we met u mee over re-integratiemogelijkheden, opbouw van werktaken, coachen we op de werkvloer en helpen we bij het optimaliseren van de belastbaarheid. Daarnaast trainen we praktische vaardigheden op de werkplek. Wij helpen u bij het vinden van passend werk voor uw uitgevallen medewerker. Dit doen wij binnen de kaders van de Wet Verbetering Poortwachter.

Vanuit deze wetgeving, wordt een richtlijn aan de re-integratie gegeven, waarbij het doel is om iemand zo goed mogelijk weer in passend werk te laten terugkeren. Dat kan de terugkeer zijn naar het eigen werk of een andere functie binnen de eigen organisatie, het zogenoemde spoor 1-traject of ander werk bij een andere organisatie, spoor 2 genoemd.  Argo@Work kan u ondersteunen bij het uitvoeren de Wet verbetering Poortwachter. U weet hierdoor zeker dat de wet- en regelgeving juist wordt opgevolgd.

In onderstaande slider staan een aantal diensten die voor U interessant kunnen zijn. Vragen? Neemt dan contact met ons op via de contactpagina.

Onze Diensten

Kijk wat wij kunnen betekenen

Voorlichting en preventie icon Voorlichting en preventie
Advies belasting en belastbaarheid op de werkplek icon Advies belasting en belastbaarheid op de werkplek
Ergo-coach bedrijven icon Ergo-coach bedrijven
Werkplekonderzoek icon Werkplekonderzoek
Snelcheck werkplek icon Snelcheck werkplek
Werkplek advies icon Werkplek advies
Re-integratie Spoor 1 icon Re-integratie Spoor 1
Voorlichting en preventie icon

Voorlichting en preventie

Voorkomen is beter dan genezen

‘Voorkomen is beter dan genezen’, hier zijn we het bij Argo@work uiteraard mee eens. We weten allemaal dat werkplezier een groot deel uit maakt van ons welzijn en daarmee ook een effect heeft op de arbeidsproductiviteit. Door binnen de bedrijfsvoering tijd te besteden aan preventie en voorlichting kan verzuim worden voorkomen. Bij Argo@work ondersteunen we u graag bij het optimaliseren van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Dit doen we door voorlichting te geven in de vorm van presentaties of workshops, waarbij we op maat kijken wat binnen uw bedrijf van belang is om verzuim tegen te gaan. Denk hierbij aan onderwerpen, zoals beeldschermwerk, belasting/belastbaarheid, een gezonde werkplek of bewegen op de werkvloer. Een fijne werkplek, zorgt voor tevreden werknemers en is onmisbaar voor een gezonde bedrijfsvoering. Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen om verzuim te voorkomen? Neem dan gerust contact met ons op voor informatie of een vrijblijvende offerte.

Tarief

Workshop of presentatie op uw bedrijf € Op aanvraag
Advies belasting en belastbaarheid op de werkplek icon

Advies belasting en belastbaarheid op de werkplek

Waar balans de standaard is

Werk maakt een belangrijk deel uit van ons leven. Het zorgt voor zingeving, voldoening, maar natuurlijk ook dat er brood op de plank ligt. Maar wat nou als werken niet meer zo vanzelfsprekend is? Bijvoorbeeld door RSI-klachten, een burnout of in verband met een chronische ziekte. Veel mensen krijgen te kampen met klachten op het werk. Voorkomen is beter dan genezen, maar ook als het kwaad al is geschied, kunnen we je ondersteunen bij het optimaliseren van je belasting en belastbaarheid.

Belasting en belastbaarheid; twee woorden die je misschien wel eens hebt horen vallen, maar met een hele verschillende betekenis. Belasting is hetgeen wat je van je lichaam vraagt en de belastbaarheid is hetgeen wat je lichaam ook daadwerkelijk aan kan. Wanneer deze twee niet in balans zijn, kan werk een heuse opgave worden. Bij klachten is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in de vijf W’s: Werkwijze, Werktijden, Werktaken, Werkplek en Werkdruk. Samen met één van onze deskundige wordt vanuit hier een plan opgesteld om de belasting en belastbaarheid weer in balans te brengen. Benieuwd wat we in je situatie kunnen betekenen? Schroom niet contact op te nemen met onze deskundigen!

Tarief

Persoonlijk advies belasting en belastbaarheid op de werkplek € Op aanvraag
Ergo-coach bedrijven icon

Ergo-coach bedrijven

Vindt kracht in samenwerken

Merkt u dat er steeds meer vragen op de werkvloer zijn over fysieke of mentale belasting, maar mist u hiervoor een aanspreekpunt? Hier hoeft u niet alleen in te staan! Onze deskundigen op gebied van arbeid en re-integratie zijn in te zetten als ergocoach voor uw bedrijf. Als ergocoach werken zij aan de volgende punten binnen uw organisatie, de deskundige:

 • Is het aanspreekpunt voor vragen of fysiek/mentale belasting
 • Signaleert, analyseer en beoordeelt risicovolle situaties
 • Draagt bij aan het opstellen van een verbeterplan
 • Coacht waar nodig collega’s en teams binnen de organisatie
 • Geeft voorlichting en trainingen

Benieuwd wat wij specifiek voor uw organisatie kunnen betekenen? Schroom niet contact op te nemen of vraag een vrijblijvende offerte aan via de contactpagina .

Tarief

Ergo-coach voor uw bedrijf € Op aanvraag
Werkplekonderzoek icon

Werkplekonderzoek

Waar balans de standaard is

Dat een goede ergonomische werkplek belangrijk is om lichamelijke klachten te voorkomen, is geen geheim. Tijdens een werkplekonderzoek doet onze deskundige een uitgebreide observatie van de werkplek en werkomgeving en geeft hier een advies over, zo kunnen klachten worden verminderd, of zelfs voorkomen! Uiteraard hoort hier ook een schriftelijke rapportage bij met de belangrijke aandachtspunten voor de desbetreffende medewerker(s) en een overzicht van de geadviseerde producten.

Dus kortom:

 • Intakegesprek met één of meerdere medewerkers met betrekking tot werktaken, werkwijze, werkhouding en werkplek
 • Algemeen onderzoek van de werkplek, beoordeling en beschrijving van omgevingsfactoren
 • Analyse en observatie van werkplek, -houding, -techniek, -gedrag en werkgewoonten
 • Ergonomisch optimaliseren van de werkplek en adviezen voor de medewerker(s)
 • Schriftelijke rapportage n.a.v. het individuele werkplekonderzoek, met daarin de conclusies en adviezen

Tarief

Uitgebreid werkplekonderzoek met een tijdsindicatie van vier uur (inclusief rapportage) € 115,- per uur (excl. BTW)
Snelcheck werkplek icon

Snelcheck werkplek

Creatief, dynamisch, inzetbaar

Bent u op zoek naar een snelle stapsgewijze beoordeling van de werkplek? Tijdens onze werkplek snelcheck gaat één van onze deskundigen methodisch te werk, waarbij we knelpunten inventariseren en direct aanpassingen doen volgens de ergonomisch verantwoorde normen en principes. Deze dienst is goed geschikt voor het snel instellen van (flex)werkplekken, waarbij een optimale werkomgeving het uitgangspunt is. Dit is van essentieel belang bij het voorkomen van lichamelijke klachten op de werkvloer.

Dus kortom:

 • Uitvoer door een deskundige op het gebied van arbeid en re-integratie.
 • Algemeen advies middels een korte analyse van de huidige werkplek.
 • Optimaal instellen van de huidige werkplek, naar mogelijkheden.
 • Deze check kan tevens ingezet worden voor meerdere werknemers of gehele afdelingen.
 • Optioneel: een overzicht van de geadviseerde producten.

Tarief

Snelcheck van ongeveer 30 min per persoon (exclusief rapportage) € 115,- per uur (excl. BTW)
Werkplek advies icon

Werkplek advies

Gek op de werkplek

Met deze stapsgewijze methode beoordelen we uw werkplek. We inventariseren knelpunten in houding en belasting/belastbaarheid. Ook stellen we de werkplek ergonomisch voor u in, essentieel bij het verbeteren of voorkomen van klachten. Dus bent u op zoek naar de optimale werkhouding, dan is deze dienst het proberen waard. Bij het werkplekadvies wordt schriftelijk verslag gedaan, welke vervolgens gedeeld wordt met de opdrachtgever. In dit verslag staan de aandachtspunten en mogelijke oplossingen beschreven: het begin van een gezonde werkomgeving.

Nog even samengevat:

 • Uitvoer door een deskundige op het gebied van arbeid en re-integratie
 • Algemeen advies middels een korte analyse van de huidige werkplek.
 • Het ergonomisch instellen van de werkplek
 • Persoonlijk individueel advies en toelichting (optioneel)
 • Schriftelijk overzicht van de juiste maten / hoogtes (optioneel)

Tarief

Werkplek advies van ongeveer 60 minuten per persoon (exclusief rapportage) € 115,- per uur (excl. BTW)
Re-integratie Spoor 1 icon

Re-integratie Spoor 1

Denken in oplossingen

Misschien herkent u het wel. Uw werknemer is lang ziek geweest en gaat na maanden thuis zitten weer beginnen. De Bedrijfsarts heeft gezegd dat hij weer op mag bouwen en uw werknemer is blij, want die is het thuis zitten helemaal zat. Jullie willen graag weer terug naar de situatie hoe het voor het ziek zijn was. Met een gezellige werksfeer en betrokkenheid bij de organisatie. Samen met zijn collega’s wil uw werknemer weer werken aan de toekomst van het bedrijf, hij is er klaar voor. Met de manager als achterwacht, zou de re-integratie soepel moeten verlopen. Alle seinen staan op groen en toch gaat het mis, uw werknemer zit weer thuis. Tijdens een spoor 1 traject bij Argo@work kijken we naar werkmogelijkheden binnen de huidige organisatie van de werknemer. We ondersteunen in de opbouw naar eigen functie of kijken samen naar ander passend werk binnen de organisatie. Daarnaast ontzorgen we de werkgever, door onze kennis en kunde op het gebied van re-integratie en de Wet Verbetering Poortwachter. Bent u benieuwd wat we in uw geval voor de re-integratie binnen uw bedrijf kunnen betekenen? Schroom niet contact op te nemen met onze deskundigen! 

Tarief

Volledig re-integratie traject spoor 1 € Op aanvraag

Meer weten?

Sterk in werk

Wij streven ernaar om de missing link tussen werknemer, bedrijfsarts en werkgever te zijn en zo te ondersteunen bij re-integratie en verzuimpreventie. Op basis van ervaring, kennis en kunde kunnen wij een helpende hand bieden, daar waar die het meest nodig is. Dit met als doel een goede, zorgvuldige en duurzame terugkeer naar de werkvloer. Met ons verscheiden pakket aan diensten zit er voor ieder wat tussen.  Toch vragen, schroom niet contact met ons op te nemen! 

Leaflet

Vul je naam en e-mailadres in om de leaflet met meer informatie te downloaden

Wilt u meer weten of een vrijblijvende afspraak inplannen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
"Goede connectie, goed luisterend oor, goede aanbevelingen en goede begeleiding"

"De re-integratiecoach heeft goed geluisterd / bevraagd mbt de klachten en daar een persoonlijk behandelplan op afgestemd. Dat was zeer prettig en werkte zeer goed. Door de adviezen van de re-integratiecoach ben ik relatief snel van mijn klachten af. Daarnaast was het contact prettig."